Friday, November 22, 2019

Κεικ με ινδική καρύδα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την ινδική καρύδα ανακατεύοντας απαλά συνεχώς με μία πλαστική κουτάλα. Στο τέλος, ρίχνουμε το γάλα καρύδας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία παραλληλόγραμμα φόρμα του κέικ 30Χ10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για άλλη μισή. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν είναι υγρό ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά γιατί το κέικ θα «κάτσει». Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Μερίδες: 12 ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. ζάχαρη 4 αυγά 250 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak 250 γρ. αλεύρι 180 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη 50 γρ. γάλα καρύδας 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

tip: mporw na valw kai kraken
https://www.youtube.com/watch?v=_U8evLa5_nc&t=87s



UPDATE meta apo dokimi
PROSOXI: ta karidia exoun idi zari kai vgenoun glika ara vale 200~ zaxari

No comments:

Post a Comment