Tuesday, May 13, 2014

Keik aplo


  • 3 koupes zaxari 
  • 4 auga 
  • 250 gramaria voutiro 8ermokrasia dwmatiou 
  • 3 koupes aleuri pou fwskwnei mono tou 
  • 1 koupa giaourti
  • 1 portokali 
  • 1 koutalia koniak 
  • 3 koutalies megales kakao



Xtiapaw ti zaxari me ta auga mexri na afratepsoun.
ksekinaw ap to argo kai meta grigoro gia 3-4 lepta
molis liwsei i zaxari valw to boutiro.. den prepi na einai liwmenw teliws oute skliro
xtipaw
vazw xisma portokaliou, ximo portokaliou kai koniak i ali liquer exw kai to giaourti
xtipaw
koskinizw to aleuri kai to vazw siga siga. gia na min petaxtei to aleuri pantou xtipaw stin arxi me mia koutala kai meta me to mixer

Sokolata:
molis to xtipisw arketa kai ginei afrato vgazw ligo (1/3) ap ti zimi kai liwnw to kakao se gala to anakateuw

FORMA:
valzw LIGO boutiro sto tapsi to alivw giro giro kai vazw aleuri..
an valei poli voutiro 8a ginei skliro ap exw. na min exei komatia voutiro..
episis tinazw to tapsi na minei oso aleuri xriazete.

Vazw mia strwsi aspri zimi meta sokolata kai meta pali tin aspri.
anakatew elafria me ena pirouni na kanei i sokolata sximata


PSISIMO:
pro8ermeno to gourno kai psinw 180c gia 40 lepta.


Mistika kai la8i:

O fournos prepi na einai stis antistaseis. alios 8a kaei apo panw

DEN anigo to fourno ka8olou. an vgei i zesti 8a ksefouskwsei to keik
molis perasoun 40 lepta me ena maxeri to vazw mesa na dw an egine, an vgei zimi 8eli kialo psimimo
molis to vgalw merimenw 5 lepta na kriwsei kai meta to anodogirizw sti sxara exw ap to fourno gia na kriwsei kai na MIN idrwsei an t afisw mes ti forma



Όταν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι το σκεύος θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δεν θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει. 

No comments:

Post a Comment