Wednesday, January 13, 2021

Κέικ Μπανάνας! | Τιμολέων Διαμαντής



Υλικά: Μείγμα Α : ●50 γρ ηλιέλαιο ●50 γρ καστανή ζάχαρη ●Κανέλα (κατά προτίμηση) ●1-2 μπανάνες σε φέτες (όσες χωράει το ταψί) Μείγμα Β: ● 150 γρ φυτίνη ή βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) ● 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική ● 200 γρ ζάχαρη άχνη ● 3 μπανάνες πολύ ώριμες ● 2 αυγά ● 160 γρ αλεύρι γ.ο.χ ● 5 γρ baking powder ● 2,5 γρ μαγειρική σόδα ● 100 γρ Κουβερτούρα χοντροκομμένη Εκτέλεση: 1.Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα. 2.Λαδώνουμε ένα ταψάκι 24 cm. 3.Μέσα στο ταψάκι ρίχνουμε τα υλικά από το μείγμα Α εκτός από τις μπανάνες. 4.Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα και στην συνέχεια στρώνουμε τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε φέτες. 5.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη, την άχνη και την φυτίνη και χτυπάμε με το φτερό για 5-8 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. 6.Προσθέτουμε τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη. 7.Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη. 8. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. 9.Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας και ψήνουμε 35 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα. 10.Τέλος μόλις ψηθεί αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε το πολύ 15 λεπτά να κρυώσει και το γυρνάμε ανάποδα. *Tips ●Προσοχή, το πιο σημαντικό στην συνταγή είναι οι μπανάνες.Πρέπει να είναι πολύ ώριμες ή ακόμα καλύτερα να έχουν μαυρίσει εντελώς. ●Το κέικ καλό είναι να το δοκιμάσετε την επόμενη ημέρα για να έχουν δέσει όλες οι γεύσεις! Καλή επιτυχία ✌️

No comments:

Post a Comment