Monday, January 13, 2020

Βασιλόπιτα by Eugene V

https://www.lifo.gr/articles/taste_articles/220082/i-teleia-vasilopita-kai-alla-tria-apithana-glyka-gia-to-party-tis-protoxronias


Υλικά για 8-10 άτομα 390 γρ. βούτυρο 360 γρ. ζάχαρη άχνη 30 γρ. μαχλέπι 220 γρ. αυγά 80 ml γάλα 30 ml κονιάκ 540 γρ. αλεύρι 9 γρ. μπέικιν πάουντερ 90 γρ. ψίχα καρυδιών, σπασμένη 1 τεμ. βανίλια ξύσμα από 1 πορτοκάλι   Εκτέλεση Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μαχλέπι, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με το εξάρτημα «φτερό», μέχρι να αφρατέψουν.   Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ. Κατόπιν, εκτός μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και την καρυδόψιχα.   Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλό τσέρκι ή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. περίπου. Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του μείγματος με αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165° βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.   Δοκιμάζουμε αν η βασιλόπιτα είναι ψημένη, βυθίζοντας ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο της. Αν βγει καθαρό τότε έχει ψηθεί. Τη διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας.   Tip: όταν βγάλουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο κι όσο είναι ακόμη ζεστή, την αλείφουμε με ένα πινέλο, ελαφρά, με ένα σιρόπι (60 γρ. ζάχαρης και 40 γρ. νερό) για να διατηρήσει την υγρασία της μέχρι να τη σερβίρουμε. Πηγή: www.lifo.gr

No comments:

Post a Comment