Βάση
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 120 γρ. μπισκότα digestive
- 150 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 20 γρ. κακάο
- 30 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 τεμ. αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
Bάση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Κρέμα
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας και αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.
No comments:
Post a Comment